Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sanatçı Kurtiz Edremit'te anılıyor

Sanatçı Kurtiz Edremit

Sanatçı Tuncel Kurtiz, ölümünün 1. yıldönümünde Edremit'te anılıyor.

Sanatçı Tuncel Kurtiz, ölümünün 1. yıldönümünde Edremit’te anılıyor.
Sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün birinci yıldönümünde uzun yıllar yaşadığı ve mezarının bulunduğu Edremit Çamlıbel Mahallesinde 27 Eylül 2014 Cumartesi günü törenle anılacak.
Ünlü sanatçının birinci ölüm yıldönümü nedeniyle Ankara Sinema Derneği’nin ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle geçen yıl Tuncel Kurtiz’in yol arkadaşlığında ki Gezici Festival, bu yıl ünlü sanatçıyı anmak için uzun yıllar yaşadığı ve mezarının bulunduğu Edremit ilçesine gelecek.
Güre Mahallesi Afrodit Termal Otel’de saat: 16.30’da başlayacak olan programda ilk olarak yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun yaptığı “Gezici Festival’in Yol arkadaşı Tuncel Kurtiz” konulu belgesel gösterilecek. Ünlü sanatçının hayatından kesitlerinde anlatılacağı anma programında Tuncel Kurtiz’in son filmi olan yönetmenliğini Nihat Durak’ın yaptığı “Mutla Aile Defteri” adlı film de izlettirilecek. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Tuncel Kurtiz’in ülkemiz sanat camiası adına derin bir kayıp olduğunu belirterek, “Gençlik yıllarında tanıştığı ve bir daha vazgeçemediği Edremit’te çok sevdiği Kazdağları’nda huzur içinde yatıyor” diye konuştu.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı